Τώρα τραγούδια ανάλογα με τη συναισθηματική κατάσταση στο Spotify

Νέα πατέντα του Spotify

 

 

Το Spotify έχει καταθέσει από το 2018 πατέντα για μία νέα τεχνολογία που θα προτείνει τραγούδια στους χρήστες τους ανάλογα με τη συναισθηματική τους κατάσταση όμως έγκριση χορηγήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2021. Επομένως, σύντομα αναμένουμε τη χρήση της.

Σύμφωνα με το Spotify, η τεχνολογία αυτή θα λαμβάνει υπόψιν την ανάλυση του τόνου της φωνής των συνδρομητών της υπηρεσίας. Επιπρόσθετα, έχουν αναπτύξει ένα ειδικό αλγόριθμο όπου ανάλογα το φύλο, την ηλικία και την προφορά θα προτείνονται εξατομικευμένες επιλογές τραγουδιών.

Προσωπικά στοιχεία όπως «τονισμός, άγχος, ρυθμός» θα παρέχουν ενδείξεις για το εάν ένας χρήστης ήταν «χαρούμενος, θυμωμένος, λυπημένος ή ουδέτερος» , δηλώνει το Spotify.

Με βάση αυτή την πατενταρισμένη τεχνολογία το Spotify θα μπορεί να «κάνει παρατηρήσεις» σχετικά με το περιβάλλον του εκάστοτε χρήστη, θα μπορεί να εντοπίσει δηλαδή εάν ο χρήστης είναι μόνος του, με παρέα, ή σε κάποιο χώρο διασκέδασης ή σε ένα πάρτι.

Η καινοτομία που έχει κατοχυρώσει η Spotify δίνει δυνατότητα για εξατομικευμένες προτάσεις στους χρήστες του όπως επιτάσσει πλέον η εποχή για όλες τις υπηρεσίες των κοινωνικών δικτύων. Από την άλλη πλευρά όμως εγείρονται ερωτηματικά για το πόσα δικαιώματα “παρακολουθησης” δίνουν οι χρήστες οικιοθελώς στις εκάστοτε διαδικτυακές υπηρεσίες...


 

Συντάκτης: Βλαχογιάννης Λ. Γεώργιος