Συμβουλές οικονομικής διαχείρισης της επιχείρησης σας

Πως θα μειώσετε τα κόστη της επιχείρησης σας

 

Πάντα αλλά ιδιαίτερα στις μέρες μας όπου η αγορά μαστίζεται από την οικονομική κρίση, βασικός στόχος του κάθε επαγγελματία είναι ναι μεν η άυξηση των κερδών του αλλά αυτό που μπορεί να επιτύχει μόνος του είναι η μείωση του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης του.

Η καταγραφή των εξόδων ανεξάρτητα κόστους είναι πολύ σημαντική για τον έλεγχο της επιχείρησης σας. Συνήθως τα έξοδα για μικροαγορές και οι μικρές χρεώσεις για παράδειγμα η προμήθεια από τράπεζα σε τράπεζα είναι σημαντικό κόστος αν το αναλογιστεί κάποιος σε ετήσια βάση.

Σημαντική μείωση στα κόστη της επιχείρησης σας θα δείτε επίσης αν εκμετταλευτείτε πλήρως τις δυνατότητες του ίντερνετ. Η επικοινωνία μεταξύ των υπαλλήλων καθώς και με τους πελάτες μέσω διάφορων διαδικτυακών εφαρμογών σας εξοικονομεί χρήματα από τα πάγια έξοδα επικοινωνίας. Επιπρόσθετα, η διαδικτυακή διαφήμιση της επιχείρησης σας είναι σαφώς οικονομικότερη και αποτελεσματικότερη. Τέλος, μπορείτε να εκμετταλευτείτε εφαρμογές cloud computing για την επιχείρηση σας γλιτώνοντας έτσι το κόστος server.

Τέλος, η μείωση στα αποθέματα που διατηρείτε όπως επίσης και η παροχή κινήτρων με βάση τη παραγωγικότητα στους υπαλλήλους σας εγγυόνται άμεσα οικονομικά οφέλη για την επιχείρηση σας.

 

Συντάκτης: Βλαχογιάννης Λ. Γεώργιος