Σκοτεινή λειτουργία, νέα gestures και πολλαπλά παράθυρα στο iOS 13.

Σκοτεινή λειτουργία, νέα gestures και πολλαπλά παράθυρα στο iOS 13

 

Την σημαντική και επόμενη νέα έκδοση του iOS 13, η Apple έχει προγραμματίσει να αποκαλύψει στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών τον Ιούνιο και σήμερα πολλά από αυτά που θα ενσωματωθούν στο νέο λογισμικό, έχουν ήδη διαρρεύσει.

Καταρχάς, τα iPhone’s και τα iPad’s θα λάβουν μια σκούρα λειτουργία σε όλο το σύστημα, την οποία μπορείτε να ενεργοποιήσετε μέσω του μενού ρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής αντίθεσης, παρόμοιες με αυτές που είναι διαθέσιμες στο macOS. Οι εφαρμογές iPad που εκτελούνται σε Mac μέσω του Marzipan θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν τη σκοτεινή λειτουργία και στα δύο συστήματα.

Θα υπάρξουν πολλές αλλαγές που αφορούν το iPad στο iOS 13, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας των εφαρμογών να έχουν πολλαπλά παράθυρα. Ο καθένας θα περιέχει φύλλα που αρχικά είναι συνδεδεμένα σε ένα τμήμα της οθόνης, αλλά μπορούν να αποκολληθούν με μια κίνηση του δαχτύλου και στη συνέχεια να γίνουν μια κάρτα που μπορεί να μετακινηθεί κατά βούληση. Οι κάρτες θα υποστηρίξουν τη στοίβαξη και θα χρησιμοποιήσουν ένα εφέ βάθους για να δείξουν ποια είναι στην κορυφή.

Το πρόγραμμα Safari στο iPad θα ζητήσει αυτόματα μια destkop έκδοση ενός ιστότοπου όταν είναι απαραίτητο, εμποδίζοντας ένα συνηθισμένο σενάριο που βλέπει στις εκδόσεις iPhone των ιστότοπων να εμφανίζονται στο tablet.

Μια τυποποιημένη χειρονομία αναιρέσεως θα φθάσει επίσης στο iOS 13. Θα σύρετε με τρία δάχτυλα στην περιοχή του πληκτρολογίου, αριστερά για να αναιρέσετε, δεξιά για να επαναλάβετε μια εντολή. Για να κατανοήσουν αυτές τις συντομεύσεις οι χρήστες, θα υπάρξει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετά την λήψη της ενημέρωσης.

Η διαχείριση των γραμματοσειρών θα αναβαθμιστεί επίσης, με ειδικό πίνακα στις ρυθμίσεις, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα προφίλ για να λάβετε νέες γραμματοσειρές. Το νέο σύστημα θα σας ειδοποιήσει όταν ανοίγετε ένα έγγραφο και λείπουν κάποιες γραμματοσειρές.

Η εφαρμογή “Mail” θα οργανώσει μηνύματα σε κατηγορίες όπως μάρκετινγκ, αγορές, ταξίδια και “μη σημαντικά”, με όλα αυτά να μπορούν να αναζητηθούν. Οι εφαρμογές που βασίζονται σε έγγραφα τρίτων θα πρέπει να έχουν ευκολότερα εργαλεία συνεργασίας, παρόμοια με αυτά που υπάρχουν στις σελίδες, αριθμούς και εφαρμογές της Apple.

Το iOS 13 θα έχει νέα gestures για να επιλέξετε πολλά στοιχεία σε προβολές πίνακα και συλλογής. Θα σύρετε με πολλά δάχτυλα σε μια λίστα ή συλλογή στοιχείων για να σχεδιάσετε μια επιλογή. Οι προγραμματιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν διαφορετικό στυλ γραμμής κατάστασης για κάθε τμήμα μιας εφαρμογής διαχωρισμού με εφαρμογές δίπλα-δίπλα, ενώ η εφαρμογή “Ειδοποιήσεις” θα επανασχεδιαστεί, παράλληλα με την ένταση HUD. To μήνυμα εκφώνησης Hey Siri πρόκειται να αποκτήσει καλύτερη απόρριψη για κοινούς λάθους θορύβου και το λειτουργικό σύστημα θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει καλύτερη πολύγλωσση υποστήριξη για πληκτρολόγια και υπαγόρευση και να επεκτείνει τους ελέγχους εκτύπωσης εντός εφαρμογής.

Αναμφισβήτητα υπάρχουν ακόμη περισσότερα νέα χαρακτηριστικά για να έρθουν στο iOS 13

 

Πηγή:techingreek.com