Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

 

Σήμερα 9 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε όπως κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο. Τη μέρα αυτή χρωστάμε στη Βιβιάν Ρέντινγκ η οποία είναι Ευρωπαία Επίτροπος.

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο αποτελεί μείζον ζήτημα στις μέρες μας. Η μέρα αυτή δίνει την ευκαρία να αναλογιστούμε τις ευθύνες που έχει ο καθένας για μία ασφαλέστερη και καλύτερη περίηγηση στο Internet. Στο πλάισιο της ημέρας αυτής, μικροί και μεγάλοι ενημερώνονται και οι ιθύνοντες ενθαρρύνονται να πράξουν από τη θέση του ο καθένας προς αυτή τη κατεύθυνση.

Στη χώρα μας, Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο διεξάγεται από τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe το Saferinternet.gr, το οποίο ανήκει στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.
Υπεύθυνο σε πανευρωπαική βάση για τη διοργάνωση αυτής της ημέρας αποτελεί το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe και συγκεκριμένα το Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Συντάκτης: Βλαχογιάννης Λ. Γεώργιος