Ο μεγάλος διαγωνισμός φωτογραφίας της ZEISS

ZEISS Photography Award 2020: Ξεκίνησε η περίοδος υποβολής συμμετοχών

 

 

Ο μεγάλος διαγωνισμός φωτογραφίας της ZEISS, ο πέμπτος, άρχισε να δέχεται συμμετοχές.

Ο διαγωνισμός ZEISS Photography Award γίνεται σε συνεργασία με τον World Photography Organisation.

Φέτος ο διαγωνισμός καλεί τους φωτογράφους από όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο θέμα Seeing Beyond – Discoveries (Βλέποντας πέρα από τις ανακαλύψεις).

Οι φωτογράφοι πρέπει να υποβάλουν μία σειρά φωτογραφιών που περιλαμβάνει πέντε έως δέκα εικόνες, έως τις 4 Φεβρουαρίου 2020.

Μια λίστα με έως και 15 από τις καλύτερες συμμετοχές θα ανακοινωθεί μαζί με τους νικητές στις 31 Μαρτίου 2020.

Ο νικητής θα βραβευτεί με φακούς ZEISS της επιλογής τους αξίας 12.000 ευρώ και ένα φωτογραφικό ταξίδι, αξίας 3.000 ευρώ.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου 2020, στο πλαίσιο των βραβείων Sony World Photography Awards στο Λονδίνο.

Οι νικητές των φωτογραφιών μαζί με τους φιναλίστ θα συμμετάσχουν σε Έκθεση Φωτογραφίας στο Somerset House, στο Λονδίνο, από τις 17 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου 2020.

Η ZEISS θα καλέσει επίσης τον νικητή να επισκεφθεί την έδρα της εταιρείας στη Γερμανία. Εκεί δει πως φτιάχνονται οι φακοί ZEISS και θα έχουν δοκιμάσει τους φακούς. Ο νικητής θα έχει επίσης την ευκαιρία να εργαστεί απευθείας με τη ZEISS και τον World Photography Organisation.

Είμαι απίστευτα ευγνώμων για το ZEISS Photography Award. Μου έδωσε την ευκαιρία να μοιραστώ τις ιστορίες των θεμάτων μου με ένα παγκόσμιο ακροατήριο

λέει ο νικητής του προηγούμενου έτους, Rory Doyle.

Ο Αμερικανός φωτογράφος ενθουσίασε τη κριτική επιτροπή με τη σειρά του για τη ζωή των αφροαμερικανών καουμπόηδων και κοριτσιών στο Δέλτα του Μισισίπι.

Χάρη στο βραβείο, τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης πήραν το έργο μου. Δεν μπορώ να ζητήσω περισσότερα, ειδικά επειδή το έργο μου στρέφει το φακό σε ανθρώπους που συχνά παραβλέπονται

συνέχισε ο Rory Doyle

 

Πηγή:pttl.gr