Nέο ρεκόρ

Κάποιοι έκαναν χρυσές δουλειές: Εξαπλασιάστηκε ο τζίρος των e-shops μέσα στο Lockdown

 

Αύξηση έως και 171% εβδομαδιαίως, σε σχέση με την ίδια εβδομάδα του 2019, παρατηρήθηκε στην καταναλωτική δαπάνη προϊόντων σε ηλεκτρονικά καταστήματα από Έλληνες τον Απρίλιο, δημιουργώντας νέο ρεκόρ μετά τον Μάρτιο που ξεκίνησε η περίοδος της καραντίνας, όπως προκύπτει από την έρευνα του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου(GRECA).

Αξιολογώντας τη μεταβολή της online δαπάνης από τις πρώτες εννέα εβδομάδες του έτους (προ COVID-19), διαφαίνεται ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο στη χώρα μας έχει πλέον εξαπλασιαστεί σε τζίρο στις εβδομάδες 10 έως 18. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η αξιολόγηση του Μαΐου όπου το φυσικό δίκτυο των εμπορικών καταστημάτων θα είναι πλέον ενεργό. 

Η έρευνα αυτή διενεργείται μηνιαίως από τον GR.EC.A, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου με την συνεργασία των μηχανών σύγκρισης τιμών BestPrice & Skroutz και την ομάδα eMarket Intelligence της Convert Group.

Τα στοιχεία αντλήθηκαν από 4.451 eshops με τα οποία συνεργάζεται το Skroutz και από 2.116 eshops με τα οποία συνεργάζεται το BestPrice.

Σημειώνεται ότι από την έρευνα έχουν εξαιρεθεί όλες οι κατηγορίες υπηρεσιών (όπως αεροπορικά εισιτήρια, μουσική, ταινίες, συνδρομές σε παιχνίδια) αλλά και η κατηγορία αγορών από online super markets και ειδών κινητής τηλεφωνίας.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου έχει αναλάβει πλήθος πρωτοβουλιών καθόλο το διάστημα της πανδημίας. Ταυτόχρονα ετοιμάζει προτάσεις προς τα ηλεκτρονικά καταστήματα ώστε να βελτιώσουν τους χρόνους παράδοσης προς το αγοραστικό κοινό, οι οποίες θα δοθούν στην δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα.

 

Πηγή: itspossible.gr

Nέο ρεκόρ

Η G.Skill έσπασε ρεκόρ χρονίζοντας DDR4 μνήμες στα 6666 MHz 

 

Ρεκόρ και για τον Intel Core i9-10900K στα 7.7 GHz

Η γνωστή κατασκευάστρια εταιρία G.Skill ανακοίνωσε πως πέτυχε ένα νέο ρεκόρ όσον αφορά το χρονισμό DDR4 μνημών RAM. Το επίτευγμα αυτό το οφείλει στον overclocker ‘Bianbao’, ο οποίος κατάφερε να θέσει το νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τις γρηγορότερες DDR4 μνήμες στα DDR4-6666.

Για να επιτευχθεί αυτό, η G.Skill παρείχε στον overclocker τις premium Trident Z Royal μνήμες της. Όπως προκύπτει από το part number, η εργοστασιακή συχνότητα των μνημών ήταν 4,000 MHz, πράγμα που σημαίνει πως μάλλον έχουμε CL timings στα 18-22-22-42. Το εντυπωσιακό overclok της τάξεως του 66% έφτασε τη συχνότητα των μνημών στα 6,665.4 MHz με timings CL 31-63-63-63.

Αναμενόμενα, για την ψύξη έγινε χρήση υγρού αζώτου. O overclocker είχε στο πλευρό του και την ASUS που τον εφοδίασε με την ROG Maximus XII Apex μητρική της, μια αναμενόμενη επιλογή αν αναλογιστούμε πως η σειρά Apex γενικότερα έχει αποκτήσει ιδιαίτερη φήμη στην σκληροπυρηνική κοινότητα για τις memory overclocking δυνατότητές της. Τέλος, ο επεξεργαστής που χρησιμοποιήθηκε είναι ο ολοκαίνουργιος Intel Core i9-10900K, ο οποίος χιονίστηκε στα 7.7 GHz και στους 10 πυρήνες! Ναι, και αυτό είναι παγκόσμιο ρεκόρ.

Είναι αρκετά συνηθισμένο με την κυκλοφορία νέων επεξεργαστών να βλέπουμε και νέα overclocking ρεκορ. Βέβαια, όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να κάνουμε υπομονή για τις DDR5 μνήμες μέχρι να δούμε το εντυπωσιακό 7,000 MHz, το οποίο οι G.Skill και Asus έχασαν για μόλις 334.6 MHz.

 

Πηγή: unboxholics.com