Νέα τεχνολογία γρήγορης φόρτισης

Οι μπαταρίες 5.000mAh και η ταχυφόρτιση 100W θα είναι βασικά χαρακτηριστικά το 2021

 

 

Συνήθως, κάθε χρόνο επικρατεί ένα trend με το οποίο ασχολούνται όλες οι εταιρείες και το εφαρμόζουν στα δικά τους smartphones. Τα τελευταία χρόνια, η Apple έφερε το notch, η Huawei τις περισκοπικές κάμερες, η OnePlus τον υψηλό ρυθμό ανανέωσης στα συμβατικά flagships, και πολλά άλλα.

Πριν λίγες ημέρες η Oppo παρουσίασε την νέα της τεχνολογία γρήγορης φόρτισης, η οποία αγγίζει τα 125W. Τότε, δεν γνωρίζαμε πότε αυτή η τεχνολογία θα κάνει ντεμπούτο στα smartphones, αλλά σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, τα trends του 2021 θα είναι οι μεγάλες μπαταρίες και οι εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες φόρτισης. Οπότε, η στιγμή της Oppo και άλλων εταιρειών που έχουν αναπτύξει αντίστοιχες τεχνολογίες πλησιάζει.

Το 2021 θα είναι η χρονιά της ταχυφόρτισης και των μεγάλων μπαταριών

Ο πιο γνωστός leaker του κινέζικου κοινωνικού δικτύου είναι ο Digital Chat Station, ο οποίος όμως δεν περιορίζεται στη δημοσίευση απλών leaks. Αρκετά συχνά, ο χρήστης αυτός δημοσιεύει σημαντικές πληροφορίες ή προσωπικές του προγνώσεις για το μέλλον της βιομηχανίας των smartphones, και τις περισσότερες φορές είναι απόλυτα ακριβής.

Αυτή τη φορά, ο Digital Chat Station ανέφερε ότι οι εταιρείες ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν μαζικά στα smartphones τους μπαταρίες με χωρητικότητα τουλάχιστον 5.000mAh και γρήγορη φόρτιση που θα ξεπερνά τα 100W.

Ο leaker αναφέρει ότι αυτά τα δύο χαρακτηριστικά θα τα βρίσκουμε σχεδόν σε όλα τα smartphones της αγοράς και πως οι εταιρείες θα τα ενσωματώσουν στις συσκευές τους από το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Πηγή

Πηγή:techblog.gr