Καινοτόμο πρόγραμμα «Προμηθέας»

Πρόγραμμα «Προμηθέας»

 

Με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας στην Ελλάδα κάνει το ντεμπούτο του ένα νέο πρόγραμμα ώστε να εκπαιδεύσει Έλληνες ερευνητές στη μεταφορά τεχνολογίας. Αρωγοί σε αυτή την πρωτοβουλία είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Science For You-SciFY, σε συνεργασία με τον αμερικανικό ερευνητικό φορέα SRI International, τον «Δημόκριτο» και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), ενώ παρέχεται και υποστήριξη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Η διάρκεια του είναι από τις 13 έως τις 21 Απριλίου όπου ερευνητές θα μπορούν να μετατρέψουν το ερευνητικό έργο τους ή την ιδέα τους σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Όπως είναι γνωστό, τα περισσότερα ελληνικά διδακτορικά δεν συνδέονται με την καινοτομία, αφού οι περισσότεροι διδάκτορες ακολουθούν ακαδημαϊκή καριέρα και οι εταιρείες δεν ασχολούνται με διδακτορικά προγράμματα. Το πρόγραμμα αυτό, λοιπόν, έρχεται να ενώσει την έρευνα με την αγορά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια (workshops) μεταφοράς τεχνολογίας, σεμινάρια τεχνητής νοημοσύνης, online εκπαιδευτικό υλικό και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από έμπειρους μέντορες διεθνούς κύρους.

Συντάκτης: Βλαχογιάννης Λ. Γεώργιος