Η Sharp αλλάζει το όνομα των υπολογιστών της Toshiba σε Dynabook.

Η Sharp αλλάζει το όνομα των υπολογιστών της Toshiba σε Dynabook

 

Ακριβώς όπως η αγορά των smartphones, έτσι και η αγορά προσωπικών υπολογιστών γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική με ορισμένες εταιρείες όπως η Chuwi, η Jumper, η Priceva και πολλές άλλες  να παίρνουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος της αγοράς. Η ιαπωνική εταιρεία Sharp εγκατέλειψε αρχικά την αγορά των υπολογιστών το 2010. Ωστόσο, πραγματοποίησε επίσημα το δικό της “comeback” όταν απέκτησε το 80,1% του τμήματος υπολογιστών της Toshiba. Τώρα, “φτάνει στα αυτιά μας” η είδηση πως η Toshiba Consumer Products Group (TCS) ανακοίνωσε ότι άλλαξε το όνομά της σε Dynabook στη Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη, στη Σιγκαπούρη, στον Καναδά και στην Αυστραλία.

Ως γνωστόν, η κύρια επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρίας Toshiba είναι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Ο κύριος λόγος αυτής της αλλαγής ονόματος είναι ότι πέρυσι η Sharp ανακοίνωσε την εξαγορά της επιχείρησης Toshiba PC για 36 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, την εποχή της εξαγοράς της Sharp, η TCS Group σχεδίαζε να αποχωρήσει από τον όμιλο Toshiba, αλλά ο όμιλος είναι ακόμα πρόθυμος να μοιραστεί τα δικαιώματα χρήσης της μάρκας Toshiba.

Ο Takayuki Tono, ανώτερος αντιπρόεδρος της Βόρειας Αμερικής της Dynabook, δήλωσε ότι ακόμη και αν η εταιρεία άλλαξε το όνομά της, εξακολουθεί να είναι η εταιρεία που κατασκεύασε το πρώτο laptop παγκοσμίως το 1985. Με πάνω από 30 χρόνια τεχνολογικών καινοτομιών στις οθόνες, μπαταρίες, και στις ασύρματες τεχνολογίες, η Dynabook λέει ότι θα συνεχίσει να καινοτομεί όπως ακριβώς και με το προηγούμενό της όνομα.

Σίγουρα η αγορά των υπολογιστών σήμερα χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλο ανταγωνισμό ανάμεσα στις εταιρίες, αφού όλο και περισσότερες εταιρίες επιχειρούν να ενταχθούν στην αγορά προσφέροντας νέες καινοτομίες και χαρακτηριστικά. Μέσα στον κατάλογο με τα μεγαλύτερα ονόματα της αγοράς υπολογιστών συγκαταλέγεται βέβαια και η Toshiba, άρα το μόνο που απομένει να δούμε είναι εάν με το νέο όνομα Dynabook της φέρει μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Αν κρίνουμε από τις αισιόδοξες δηλώσεις του αντιπροέδρου της, η Dynabook θα συνεχίσει να καινοτομεί προσφέροντας νέους, πιο εξελιγμένους προσωπικούς υπολογιστές που θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές.

 

Πηγή:techingreek.com