Η microsoft μας γύρισε πίσω στο χρόνο με το νέο βίντεο τον Windows 1.0

Microsoft – Μόλις μας θύμησε τα Windows 1.0 και άλλα προγράμματα του 1980 και ακόμα ψαχνόμαστε….ΓΙΑΤΙ!?

 

Είτε η Microsoft επιδιώκει μια πολύ περίεργη διαφημιστική προσπάθεια είτε κάποιος στην ομάδα των Windows έχει απαγάγει μία πλήρως ενεργή χρονομηχανή!!!

Χθες, η εταιρεία δημοσίευσε ένα βίντεο με ένα «νέο 1.0» στα κοινωνικά της κανάλια. Πήγε ακόμη και μέχρι να διαγράψει τελείως όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις του από το λογαριασμό Instagram των Windows, οπότε το μόνο που θα βρείτε είναι το κλιπ των λογοτύπων του με τα χρόνια. Το βίντεο ξεκινάει από την απλότητα των Windows 10 μέσω της σημαίας pixellated ουράνιο τόξο των Windows XP και Windows 95.

Όποια και αν είναι η κατάσταση, δίνει την δυνατότητα στους διαχειριστές των κοινωνικών μέσων των Windows, την ευκαιρία να φορτώσουν τις απαντήσεις τους σε μπερδεμένα tweets με αναδρομές, από τις gifs Back to the Future σε όλη την ορολογία που κάποτε ήταν η επιτομή του cool.

 

Τα Windows 1.0 ήταν η πρώτη έκδοση των Microsoft Windows (κάπου τα έχω κρατήσει, αλλά μην περιμένετε ότι θα τρέχει στα καινούργια μηχανήματα). Η πλατφόρμα 16-bit, κατασκευάστηκε για να εκτελεί γραφικά προγράμματα πάνω από μια εγκατάσταση του MS-DOS και ήταν μια από τις πρώτες προσπάθειες να μετατραπεί ο υπολογιστής από τις εντολές γραμμής σε μια πιο οπτική εμπειρία. Ο Bill Gates επικεφαλής του έργου, είχε δει τα Windows 1.0 ως σημαντική κατεύθυνση για την εταιρεία του.

Πίσω στη σημερινή εποχή, η περιέργεια συνεχίζεται. Σήμερα, οι κοινωνικοί λογαριασμοί των Windows ακολούθησαν το βίντεο με μια άλλη αναδρομή. Η εικόνα διαθέτει οικεία λογισμικά όπως το Microsoft Word και το Microsoft Flight Simulator στη συσκευασία τους, το 1985.

Πηγή: itechnews.gr