Έναν χρόνο πριν, η Google κυκλοφόρησε Τitan security keys

Εγκαίνια από την Google για το νέο Titan Key με USB-C

 

Έναν χρόνο πριν, η Google κυκλοφόρησε Τitan security keys.. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, αυτά τα κλειδιά ασφαλείας Titan συνδέονται σε συσκευές όπως τα smartphones και οι υπολογιστές μας. Λειτουργεί ως ένας φυσικός τρόπος ταυτοποίησης των χρηστών όταν προσπαθούν να συνδεθούν σε ιστοσελίδες και υπηρεσίες, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας πάνω από το παραδοσιακό σύστημα κωδικού πρόσβασης.

Η Google είχε δύο διαθέσιμα μοντέλα που βασίζονταν σε USB-A και Bluetooth, αλλά δεδομένου ότι πολλοί υπολογιστές και συσκευές αρχίζουν να φέρουν θύρες USB-C, τα καλά νέα για τους χρήστες είναι ότι η Google ανακοίνωσε από τότε μια νέα έκδοση USB-C του Titan Key. Αναμένεται να είναι διαθέσιμο για αγορά από 40 δολάρια.

Ωστόσο, φαίνεται ότι κατά τη δημιουργία της έκδοσης USB-C του Titan, η Google αποφάσισε να εγκαταλείψει την υποστήριξη για το NFC. Εκτός από την αφαίρεση του NFC, φαίνεται ότι το κλειδί θα λειτουργήσει όπως και οι προκάτοχοί του.

Θα είναι συμβατό με μια ποικιλία συσκευών και πλατφορμών, όπως το Android, το Chrome OS, τα macOS και τα Windows. Αν ψάχνετε για υποστήριξη iOS, θα χρειαστεί να αγοράσετε την έκδοση Bluetooth του Titan και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Smart Lock στη συσκευή σας.

 

Πηγή:techingreek.com