Ένα τηλέφωνο που γίνεται tablet

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Samsung δείχνει ένα smartphone που χρησιμοποιεί μια slide-out οθόνη για να γίνει tablet

Η Samsung έχει λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το KIPO (Korean Intellectual Property Office) για ένα τηλέφωνο που γίνεται tablet, μέσω της χρήσης μιας κρυφής οθόνης που αποσύρεται από τη δεξιά πλευρά της συσκευής όταν χρειάζεται. Η Samsung υπέβαλε την αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας στα τέλη του 2018 και χορηγήθηκε το Μάιο.

 

Η Samsung έλαβε διπλώματος ευρεσιτεχνίας σχεδίου, οπότε δεν θα μπορέσουμε να βρούμε λεπτομέρειες που να μας εξηγούν με ακρίβεια πώς λειτουργεί ο μηχανισμός. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το τράβηγμα της κρυφής οθόνης αυξάνει το μέγεθος της αρχικής οθόνης κατά 50%. Έτσι, ένα smartphone 6 ιντσών μπορεί να μετατραπεί σε tablet 9 ιντσών. Οι εικονογραφήσεις από την αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας και τις ανακοινώσεις δείχνουν ότι η κρυφή οθόνη βαδίζει σε ένα κομμάτι ή σε κάποια αυλάκια για να ανοίξει και να κλείσει. Επίσης, δεν φαίνονται να εμφανίζουν πτύχωση ή διαχωρισμό μεταξύ των δύο οθονών όταν ενωθούν για να σχηματίσουν την μεγαλύτερη οθόνη μεγέθους tablet. Πώς αυτό επιτυγχάνεται παραμένει ένα μυστήριο για τώρα. Ενδέχεται να έχετε παρατηρήσει τις διπλές κάμερες οπής που εμφανίζονται στο μπροστινό μέρος της οθόνης.

Αυτός είναι ένας εντελώς διαφορετικός τύπος από το Samsung Galaxy Fold. Το Fold, το πρώτο πτυσσόμενο smartphone από την Samsung, ήταν έτοιμο να κυκλοφορήσει στις 26 Απριλίου. Αλλά τέσσερις μέρες πριν ξεκινήσει η αποστολή του, η Samsung καθυστέρησε την εκτόξευση. Η ιστορία, ξεκίνησε με μερικούς reviewers  που δεν κατάφεραν να λάβουν υπόψη την προειδοποίηση που συμπεριέλαβε η Samsung στις μονάδες ελέγχου Galaxy Fold. Μια ομάδα από αυτά τα άτομα άρχισαν να ξεφλουδίζουν μια πλαστική μεμβράνη από την εσωτερική οθόνη όπως θα κάνανε όταν αγοράζουν ένα νέο smartphone. Ωστόσο, αυτό κατέστρεψε τη μεγάλη οθόνη 7,3 ιντσών στο Galaxy Fold. 

Η Samsung τοποθέτησε το προστατευτικό φιλμ στο περίβλημα έτσι ώστε να μην μπορεί να αποκολληθεί και να κλείσει το κενό στους μεντεσέδες για να αποτρέψει την είσοδο ανεπιθύμητου υλικού στο τηλέφωνο μέσω αυτής της διαδρομής. Επίσης, η Samsung δεν έχει ανακοινώσει ακόμη μια νέα περίοδο προ-παραγγελίας και μια νέα ημερομηνία έναρξης.

 

 

Πηγή: techfreaks.gr