Αύξηση κερδοφορίας και άνοδο εσόδων

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα αποτελέσματα της Facebook

 

Αύξηση κερδοφορίας και άνοδο εσόδων κατά 29% εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο του έτους η Facebook, που ανακοίνωσε τα αποτελέματά της μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στη Wall Street.

Ειδικότερα, η εταιρεία εμφάνισε το γ΄ τρίμηνο καθαρά κέρδη ύψους 6,09 δισ. δολαρίων ή 2,12 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι κερδών 5,14 δισ. δολαρίων ή 1,76 δολαρίων ανά μετοχή, το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα έσοδα της εταιρείας την ίδια περίοδο εκτινάχθηκαν στα 17,65 δισ. δολάρια από 13,73 δισ. δολάρια που ήταν στο γ’ τρίμηνο της περσινής χρήσης, με το 98% των συνολικών εσόδων να προέρχεται από διαφημίσεις, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 17,38 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν καθαρά κέρδη 1,91 δολαρίων ανά μετοχή, με έσοδα ύψους 17,37 δισ. δολαρίων.

Οι αναλυτές που πραγματοποίησαν έρευνα από την FactSet είχαν εκτιμήσει 1,91 δολάρια ανά μετοχή για έσοδα ύψους 17,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

"Είχαμε ένα καλό τρίμηνο, και η κοινότητα και η δραστηριότητά μας συνεχίζουν να μεγαλώνουν", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg. "Έχουμε επικεντρωθεί στο να σημειώσουμε πρόοδο σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα αλλά και να δημιουργήσουμε νέες εμπειρίες που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο", πρόσθεσε.

Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες (MAU), αριθμός βαρόμετρο για την ανάπτυξη της εταιρείας, ενισχύθηκαν κατά 8% στα 2,45 δισ. Χρήστες, όπως προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της FactSet. Περίπου 2,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook και τις εφαρμογές WhatsApp, Instagram και Messenger κάθε μήνα, σύμφωνα με το ίδιο το Facebook.

 

Πηγή: capital.gr