Android 12

Android 12: Ημερομηνία κυκλοφορίας, φήμες και τι θέλουμε να δούμε

 

 

Πολλοί άνθρωποι θα περιμένουν ακόμα το Android 11 να φτάσουν στα τηλέφωνά τους, αλλά η Google είναι σίγουρο ότι δουλεύει σκληρά για το Android 12. Παρόλο που δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι θα προσφέρει η επόμενη μεγάλη ενημέρωση του Android, υπάρχουν ήδη μερικές φήμες και διαρροές, όλες τις οποίες θα βρείτε παρακάτω, μαζί με πληροφορίες σχετικά με την πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας.

Στη συνέχεια, θα βρείτε μια λίστα επιθυμιών με τα κύρια πράγματα που θέλουμε από το Android 12. Και φροντίστε να ελέγχετε συχνά, καθώς θα ενημερώνουμε το site μας κάθε φορά που ακούμε κάτι νέο για το επερχόμενο λογισμικό.  

Ημερομηνία κυκλοφορίας Android 12

Ενδέχεται να πάρουμε την πρώτη επίσημη ματιά στο Android 12 πολύ σύντομα, καθώς η Google ξεκινά συχνά προεπισκοπήσεις προγραμματιστών τους πρώτους μήνες του έτους. Το Android 11 για παράδειγμα έφτασε στη φόρμα προεπισκόπησης προγραμματιστή τον Φεβρουάριο του 2020.

Έπειτα, τον Μάιο στο Google IO, πιθανότατα θα δούμε την πρώτη δημόσια έκδοση beta - αυτή είναι η έκδοση που προορίζεται για γενικούς καταναλωτές και πολλές από τις νέες δυνατότητες ενδέχεται να εμφανιστούν για πρώτη φορά εδώ.

Όσο για την τελική τελική έκδοση του Android 12, πιθανότατα θα προσγειωθεί τον Σεπτέμβριο με βάση το ιστορικό της εταιρίας, αν και αρχικά πιθανότατα μόνο σε έναν μικρό αριθμό κινητών τηλεφώνων, συμπεριλαμβανομένων των Google Pixel 5 και του Google Pixel 4a, μαζί με το νέο Google Pixel 6 που υποτίθεται ότι φέτος θα λέγεται το νέο κινητό τηλέφωνο.

Εναπόκειται στους κατασκευαστές συσκευών να φέρουν το Android 12 στο τηλέφωνό σας και αυτό χρειάζεται συχνά μήνες, οπότε μην εκπλαγείτε εάν το κινητό σας τηλέφωνο δεν έχει Android 12 έως το 2022. 

Android 12 Νέα και διαρροές

Δεν υπάρχουν ακόμη πολλά που να γνωρίζουμε για το Android 12, αλλά η Google έχει ήδη πει ένα πράγμα για την ενημέρωση. Σε μια ανάρτηση ιστολογίου, η εταιρεία δήλωσε ότι το Android 12 «θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους χρήστες να χρησιμοποιούν άλλα καταστήματα εφαρμογών στις συσκευές τους, ενώ προσέχουν να μην θέσουν σε κίνδυνο τα μέτρα ασφαλείας που έχει εφαρμόσει το Android».

Η Google δεν έχει πει πώς θα λειτουργήσει αυτό. Ήδη είναι δυνατή η πρόσβαση σε άλλα καταστήματα εφαρμογών στο Android, αλλά ίσως αυτό περιλαμβάνει την επισήμανση ορισμένων από αυτά, ή απλώς την επιλογή πιο ορατή.

Πέρα από αυτό, το Android 12 μπορεί να διευκολύνει την Google να παρέχει ορισμένες ενημερώσεις. Οι XDA Developers διαπίστωσαν ότι η εταιρεία σκοπεύει να κάνει το Android Runtime (ART) μια κύρια γραμμή στο Android 12. Αυτό θα επέτρεπε στην εταιρεία να παρέχει περισσότερες ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος μέσω του Google Play Store, αντί να τις στείλει ως συμβατικές over-the-air ενημερώσεις.

Αυτό μπορεί να σημαίνει συχνότερες ενημερώσεις και το σημαντικότερο σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένετε τον κατασκευαστή του τηλεφώνου σας να σας προωθήσει την ενημέρωση. Αν και πολλές ενημερώσεις θα πρέπει να παραδοθούν με τον παλιομοδίτικο τρόπο.

 

 

 

Android 12 Τι θέλουμε να δούμε

Το Android 11 είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης. Εδώ είναι μερικά πράγματα που υπάρχουν στη λίστα επιθυμιών μας.

1. Μια εντελώς νέα εμφάνιση

Το Android δεν είχε πραγματικά μια μεγάλη οπτική αναθεώρηση εδώ και πολύ καιρό, όχι από τότε που το Material Design προσγειώθηκε το 2014 στην πραγματικότητα. Τώρα, είναι μια καλή ευκαιρία και θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι ίσως η Google δεν πρέπει να αλλάξει πράγματα μόνο για χάρη της. Αλλά η ανανέωση των πραγμάτων με κάποια νέα σχεδιαστική γλώσσα θα μπορούσε να κάνει την επόμενη έκδοση του Android πολύ πιο συναρπαστική.

2. Stackable widgets

Με το iOS 14, η Apple πρόσθεσε πολλές δυνατότητες που έχουν βρεθεί εδώ και πολύ καιρό σε τηλέφωνα Android, συμπεριλαμβανομένων των widget, αλλά περιλάμβανε μια πολύ εύχρηστη δυνατότητα για αυτά που θα θέλαμε να δούμε από την Google.

Μιλάμε για τη λειτουργία Smart Stack, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια στοίβα γραφικών στοιχείων στην αρχική οθόνη που μπορείτε είτε να περάσετε από το δάχτυλό σας είτε απλώς να αφήσετε το λειτουργικό σύστημα να επιλέξει ποιο θα σας δείξει με βάση τον τρόπο χρήσης του τηλεφώνου σας.

Για παράδειγμα, αν ελέγχετε πάντα τον καιρό το πρωί, τότε μπορεί να εμφανίσει μια πρόβλεψη στην κορυφή της στοίβας, προτού την αλλάξετε σε κάτι άλλο αργότερα την ημέρα. Αυτός είναι ένας κομψός τρόπος για να αποφύγετε την ακαταστασία των αρχικών οθονών σας με widget, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζετε ότι αυτές που θέλετε να δείτε είναι πάντα ορατές. 

3. Υποστήριξη για περισσότερα τηλέφωνα

Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα με το Android είναι απλώς ότι οι νέες εκδόσεις δεν τα καταφέρνουν να πάνε πάντα σε παλιά τηλέφωνα. Παρόλο που καμία συσκευή δεν πρόκειται να υποστηριχθεί για πάντα, πολλοί λαμβάνουν μόνο δύο χρόνια ενημερώσεων και μερικές λαμβάνουν ακόμη λιγότερο από αυτό.

Έτσι, με το Android 12 θέλουμε να υπάρχει πραγματική ώθηση για υποστήριξη των συσκευών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, και ιδανικά και για αυτές τις συσκευές να ενημερώνονται γρηγορότερα, καθώς περιμένουμε συχνά μήνες για τη νέα έκδοση του Android σε ορισμένα τηλέφωνα.

Ορισμένα από αυτά εξαρτώνται από την Google, καθιστώντας πιο γρήγορο και ευκολότερο για τους κατασκευαστές συσκευών να φέρνουν ενημερώσεις στα τηλέφωνά τους, αλλά τα υπόλοιπα πιθανότατα θα εξαρτώνται από τους ίδιους τους κατασκευαστές.

4. Ένα τέλος στις ετήσιες ενημερώσεις

Προηγουμένως υποστηρίξαμε ότι ίσως δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για ετήσιες ενημερώσεις Android. Είναι μια αυθαίρετη χρονική περίοδος και μερικές φορές δεν υπάρχουν πολλές ενημερώσεις. Επομένως, αντί για μια μεγάλη ενημέρωση μία φορά το χρόνο, θα θέλαμε να δούμε νέες λειτουργίες που προσφέρονται στο Android όλο το χρόνο, όπως και όταν είναι έτοιμες.

Λαμβάνουμε ήδη μικρότερες ενημερώσεις καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, γενικά για τη διόρθωση σφαλμάτων και τη βελτίωση της ασφάλειας, αλλά δεν βλέπουμε κανένα λόγο για τον οποίο οι σημαντικές λειτουργίες δεν μπορούσαν να γίνουν μέρος αυτών.

5. Όλες οι δυνατότητες σε όλα τα τηλέφωνα

Όχι μόνο δεν έχουν όλα τα τηλέφωνα τη νέα έκδοση Android, αλλά και εκείνα που δεν έχουν πάντα όλες τις δυνατότητες. Υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό. Πρώτον, η Google αποκλείει συχνά ορισμένες δυνατότητες για να τις κάνει αποκλειστικές στη σειρά Pixel. Ένα παράδειγμα αυτού από το Android 11 είναι οι προτάσεις εφαρμογών στη θέση της τυπικής βάσης εφαρμογών, μια λειτουργία που (προαιρετικά) γεμίζει την κάτω σειρά εφαρμογών στην αρχική οθόνη σας με αυτές που πιστεύει ότι θα θέλετε να έχετε πρόσβαση ανά πάσα στιγμή .

Ο άλλος λόγος που ορισμένες λειτουργίες δεν το κάνουν σε όλα τα τηλέφωνα είναι επειδή η Google δεν απαιτεί από τους προγραμματιστές να ενσωματώνουν κάθε λειτουργία. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η ενότητα "συνομιλίες" στο αναπτυσσόμενο μενού ειδοποιήσεων. Είναι μια εύχρηστη λειτουργία που διατηρεί τις ειδοποιήσεις συνομιλίας ξεχωριστές από όλες τις άλλες ειδοποιήσεις σας. Είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσθήκες στο Android 11 - αλλά οι κατασκευαστές δεν χρειάζεται να το προσφέρουν στα κινητά τους.

Πηγή: techfreaks.gr