Αναμένουμε για ανακοίνωση από την Qualcomm για τον Snapdragon 670

Snapdragon 670: Θα υποστηρίζει οθόνη 4K σε mid-range smartphones;

 

Οι mid-range συσκευές πλέον δεν συγκρίνονται με τις αντίστοιχες προτάσεις των προηγούμενων ετών. Τώρα πρόκειται για εξαιρετικά smartphones, η πλειοψηφία των οποίων υστερεί ελάχιστα σε σχέση με τις high-end ναυαρχίδες, ενώ φυσικά κοστολογούνται και σε πολύ χαμηλότερα εύρη τιμών.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 2018 η Qualcomm θα κυκλοφορήσει ανανεωμένα, βελτιωμένα chipsets. Έχουμε ήδη γίνει μάρτυρες της παρουσίασης του κορυφαίου Snapdragon 845 που θα φιγουράρει στο εσωτερικό των ναυαρχίδων της νέας χρονιάς. Όμως, ένας εκ των επόμενων mid-range SoCs του επεξεργαστή δεν θα απέχει πολύ από το… σιωπηλό τέρας που ακούει στο όνομα 845. Σύμφωνα με πληροφορίες ενός Γερμανού blogger ονόματι Roland Quandt, ο οποίος έχει αποδειχθεί αξιόπιστος στο παρελθόν, ο επεξεργαστής-αντικαταστάτης του Snapdragon 660 θα κάνει τα mid-range κινητα… top-tier προτάσεις.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τον Quandt, το επερχόμενο chipset ονόματι Snapdragon 670 θα υποστηρίζει αναλύσεις οθόνης έως και 4K, μνήμη συστήματος 6GB LPDDR4X, 64GB eMMC 5.1 αποθηκευτικό χώρο και κύρια κάμερα δύο φακών με αναλύσεις έως 22.6 / 13 Megapixel. Εν ολίγοις, ο 670 θα είναι σε θέση να μπει στο εσωτερικό super mid-rangers των οποίων οι διαφορές με τα high-end μοντέλα θα μετρώνται στα δάχτυλα. Να σημειωθεί πως το τωρινό chipset Snapdragon 660, που μάλλον θα αντικατασταθεί από τον προαναφερθέντα επεξεργαστή, βρίσκεται στο εσωτερικό αξιόλογων smartphones που κυκλοφορούν κυρίως στην Ασία, όπως τα Oppo R11, R11S και Xiaomi Mi Note 3.

Αν οι πληροφορίες του Roland Quandt ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αρκετοί κατασκευαστές χρησιμοποιήσουν τον Snapdragon 670 για τις συσκευές τους, θα μπορούσαμε να δούμε εξαιρετικά smartphones μέσα στην νέα χρονιά, τα οποία δεν θα κοστίζουν πολύ, αλλά θα ενσωματώνουν κορυφαία χαρακτηριστικά. Ελπίζουμε στην ανακοίνωση του Snapdragon 670 από την Qualcomm σύντομα.

 

Πηγή: techblog.gr