Αλλαγές στην mobile εφαρμογή του Facebook.

Αλλαγές στην mobile εφαρμογή του Facebook

 

Το Facebook ανακοίνωσε την νέα του εφαρμογή FB5, με νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητα να επικοινωνούν οι χρήστες και offline. Δεν είναι βέβαια το μόνο που παρουσίασε, αλλά αποκάλυψε και μια πιο γρήγορη και ελαφρότερη έκδοση του Messenger με κρυπτογράφηση, νέες λειτουργίες για το Instagram και το WhatsApp. Σίγουρα όμως η ναυαρχίδα του, η εφαρμογή του Facebook (FB5) είναι κάτι που πρέπει να εστιάσουμε. Με 400 εκατομμύρια χρήστες και 10 εκατομμύρια ενεργές ομάδες, η νέα σχεδίαση της εφαρμογής θα διευκολύνει τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις ομάδες όπου ανήκουν και ταυτόχρονα να είναι πιο εύκολο να  βρουν καινούργιες. Θα υπάρχει μια καρτέλα όπου θα δείχνει τα Feeds απ’ όλες τις ομάδες που κάποιος είναι μέλος, με προτάσεις για να εγγραφεί σε νέες.

Για συγκεκριμένες ομάδες το Facebook θα προσθέσει νέες λειτουργίες, όπως για μέλη ομάδας με περιεχόμενο Health Support, θα μπορούν να κάνουν ανώνυμες δημοσιεύσεις σχετικά με ιατρικές συνθήκες. Ομάδες παιχνιδιών θα έχουν δυνατότητα συζήτησης, ψάχνοντας το Facebook ταυτόχρονα να βρει τρόπο να επιτρέπει ν’ αγοράσουν στο Facebook Live, μαζί με πληροφορίες για το προϊόν χωρίς όμως να φεύγουν απ’ το live stream. Θα υπάρχει επιλογή για να γνωρίσεις νέους φίλους, που θα επιτρέπει τους χρήστες να γνωρίσουν κόσμο που μοιράζονται την ίδια κοινότητα όπως το σχολείο, δουλειά ή πόλη. Οι ομάδες του Facebook θα ενσωματωθούν έτσι ώστε να μπορούν να γνωρίζουν άτομα με την ίδια κοινή γνώμη. Ένα ακόμα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό είναι μια καρτέλα που θα επιτρέπει εργοδότες να αναρτήσουν  ευκαιρίες εργασίας, όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να επικοινωνούν με τον εργοδότη με μήνυμα και να κάνουν αίτηση για δουλειά μέσω του Facebook.

Η εταιρεία είχε μια επέκταση, σε ορισμένες χώρες, το λεγόμενο Facebook Dating. Τώρα θα υπάρχει δυνατότητα σε περισσότερες χώρες όπως στην Κολομβία, την Ταϊλάνδη, τον Καναδά, την Αργεντινή, το Μεξικό, τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, το Λάος, τη Βραζιλία, το Περού, τη Χιλή, τη Βολιβία, τον Ισημερινό, την Παραγουάη, την Ουρουγουάη, τη Γουιάνα και το Σουρινάμ. Μ’ αυτή την επέκταση, μπορείς να βρεις πιθανά ταιριάσματα απ’ τις Facebook Ομάδες σου, φίλοι φίλων και πολλά άλλα. Θα ξεκινήσει επίσης και μια νέα λειτουργία το Secret Crush, θα επιτρέπει να έχεις μέχρι εννέα φίλους σ’ αυτό. Αν κάποιος απ’ αυτούς τους εννέα έχει επιλέξει να είναι μέλος του Facebook Dating, θα παραλάβουν μια ειδοποίηση που θα τους ειδοποιεί ότι κάποιος έχει crush (καψούρα) σ’ αυτούς. Εάν κάποιο δικό σου crush σε βάλει στην δική του μυστική λίστα του Secret Crush, τότε γίνεται το λεγόμενο match(ταίριασμα). Εάν όμως το crush σου δεν σε βάλει στην δική του λίστα, αυτός ή αυτή δεν θα μάθει ποτέ ποιος/ποια είσαι. Οπότε μένεις ήσυχος ότι εφόσον δεν του/της αρέσεις, θα παραμείνει μυστικό.

Το γνωστό Marketplace θα έχει νέα χρησιμότητα για όσους βρίσκονται στις ΗΠΑ, θα μπορούν να πουλήσουν τα αντικείμενά τους σε όλη την χώρα ενώ θα χρησιμοποιείται μια ασφαλή πλατφόρμα για να μπορούν να πληρωθούν. Για τέλος θα υπάρξει μια νέα καρτέλα Συμβάντα, που θα δείχνει τι συμβαίνει γύρω σας, προτάσεις για να επισκεφτείτε μέρη και να δείτε διάφορα πράγματα. Η καρτέλα θα βοηθά να κανονίζετε σχέδια με φίλους και προγραμματισμένες συναντήσεις σε διάφορες εκδηλώσεις. Κάποια χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα άμεσα, άλλα θα βρίσκονται  στην εφαρμογή σιγά- σιγά στους επόμενους μήνες.

Οι χρήστες του Facebook, WhatsApp, Messenger ή Instagram φθάνουν τα 2.1 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Η εταιρεία περιμένει να της επιβληθεί ένα πρόστιμο ύψους από 3 έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αποτυχία συμμόρφωσης του διατάγματος FTC που υπέγραψε το 2011. Μετά απ’ όλο αυτό το ντόρο, μαζί με το σκάνδαλο του Cambridge Analytica όπου χωρίς άδεια των χρηστών (87 εκατομμύρια μέλη) πουλήθηκαν δεδομένα στην άνω εταιρεία, χρησιμοποιώντας τα για να δημιουργήσουν ψυχολογικά προφίλ. Το Facebook υποσχέθηκε ότι δεν θα ξαναχρησιμοποιήσει τα προφίλ των χρηστών χωρίς την δική τους έγκριση.

 

Πηγή:techingreek.com